Terug naar Wetenswaardigheden

Dorpshuis d’Oude Waterwolf

Historie
Midden in het dorp stond een van de eerste scholen van de Haarlemmermeer “De Waterwolf”. Deze openbare school beschikte over een gymzaal waar ook andere scholen gebruik van maakten. Vele dorpsbewoners zullen de oude school dan ook wel kennen van vroeger. Nadat de school is verhuisd naar de nieuwe locatie is het gebouw in gebruik geweest als bibliotheek. Sinds het jaar 2000 heeft het gebouw de functie van dorpshuis gekregen en beschikt over een bescheiden keuken waar voor een redelijke prijs allerlei versnaperingen te verkrijgen zijn.

Doelstelling
Het dorpshuis heeft als doelstelling een huiskamer voor de inwoners van Vijfhuizen en omstreken te zijn. Dit huiskamergevoel kan worden bereikt door tal van gezellige activiteiten. Kortom een veelzijdig dorpshuis waar jong en oud welkom is.

Contact
Wie informatie wil over het dorpshuis (of over huur) kan contact opnemen met de beheerder van het dorpshuis, Roel Krijger, tel.nr. 06 – 537 44 117. Via e-mail: oudewaterwolf@maatvast.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.dorpvijfhuizen.nl/wetenswaardigheden/wat-is-dorpshuis-doude-waterwolf/

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Dag Roel,
  Ik ben langs geweest om mijn schilderijen te fotograferen. Door de tijdsdruk vergeten mijn info incl. kaartjes achter te laten. Mag ik je die opsturen?
  M.vr.gr. Rietje

 2. beste,

  kunt u op uw site, alsmede in uw uitgave Samenleven het mailadres van het dorpshuis veranderen in oudewaterwolf@maatvast.nl

  bij voorbaat dank

  1. Geachte heer Den Elzen,

   De wijzigingen zijn doorgevoerd, dank voor de tips.

   Met vriendelijke groeten,
   Willem-Jan Vroom

 3. En waar staat dit dorpshuis?

  1. Het adres is Kromme Spieringweg 436, 2141AN Vijfhuizen.

 4. Geacht bestuur VDV,
  Mijn vader heeft tot zijn 12e levensjaar in Vijfhuizen gewoond en heeft daar op de Lagere school De Waterwolf gezeten. Hij is in 1942 geboren dus dat zal van ca 1947 tot ca 1954/55 zijn geweest. Daarna is hij uit Vijfhuizen verdwenen. Mijn vader heet Hans Robijn en wij zijn op zoek naar allerhande gegevens en foto’s uit die tijd aangezien wij niets tot weinig weten en hebben. Zijn vriend Cees van Dongen,nu nog woonachtig in Vijfhuizen,zat bij hem op school. Nu schijnen er jaar boekjes verschenen te zijn in die jaren met klassefoto’s e.d. Zou u mij kunnen helpen aan deze boekjes te komen?
  Deze 2 heren zouden daar zó gelukkig van worden en ik, als dochter ,natuurlijk ook. Ik hoop dat u ons hierbij kunt helpen want het is inmiddels al een lange zoektocht….
  Hoogachtend en met Vriendelijke Groet: Bianca Robijn.

Geef een reactie