Terug naar Wetenswaardigheden

Graanpakhuis

GraampakhuisOp 23 januari 1913 werd de eerste steen gelegd van het Graanpakhuis in Vijfhuizen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.dorpvijfhuizen.nl/wetenswaardigheden/graanpakhuis/

3 reacties

 1. Nou begrijp ik ook wel dat als je hier nog maar 3 jaar woont, je nog helemaal niks te vertellen hebt hier in het dorp. Maar, zoals ik heb begrepen tijdens de gesprekken met mensen als ik wandel met hond (wat een hond allemaal niet doet), is dat er een bestemming was voor dit prachtige gebouw. Dit is afgewezen door een aantal types waarvan ik natuurlijk niets weet en die ik ook niet ken, maar wordt het niet eens tijd om ietwat nieuw leven in een aantal dingen te blazen? Er is nergens ruimte om even uit te puffen met een lekkere kop thee. Even in de zon te zitten met iets lekkers. Dat moet toch kunnen?
  Ik heb begrepen dat een particulier het heft nu in eigen hand heeft genomen en zelf is begonnen met een verbouwing. Ik neem mijn hoed af.
  Bovendien hoop ik dat dit iets toevoegt, even gezellig samenzijn is erg belangrijk.

 2. Beste Marion,

  Als het aan ons ligt wordt het Graanpakhuis inderdaad een plek om gezellig samen te komen. Het draait om lekker eten. Samen met mijn vrouw heb ik in 2012 het graanpakhuis gekocht en we willen hier echt iets leuks van maken voor iedereen in het dorp. Het klopt dat de direct omwonenden het beslist niet eens zijn met onze plannen maar is het aan de gemeente om te beslissen of dit bezwaar ongegrond is. Wij willen in ieder geval ons best doen om de overlast tot een minimum te beperken en hebben alle omwonenden uitgenodigd en onze plannen uitgelegd. We wachten nog steeds op een beslissing van de Gemeente inzake een horeca-vergunnig en kan dit niet lang meer gaan duren. We denken dat we begin 2014 onze deuren kunnen openen. Bedankt voor je steun en dat eerste kopje thee krijg je van ons 😉

  Rozemarijn en Fez

  ps je kunt ons volgen op Facebook https://www.facebook.com/hetgraanpakhuis?fref=ts

 3. Hoi, ik ben geboren en getogen in Vijfhuizen. Ben er op m’n 22e weggetrokken en woon al 34 jaar in Harderwijk. Toch blijft t m’n dorpje. Vanaf m’n jeugd is t een vervallen pand geweest, dus jullie initiatief kan alleen maar een verrijking voor Vijfhuizen zijn. Veel succes.

Geef een reactie