dec 15

Update over het verwijderen van de bloembakken op de Cruquiusdijk Vijfhuizen

Van de Gebiedsmanager Noord van de Gemeente Haarlemmermeer ontvingen we onderstaand bericht over de bloembakken.

Bij deze een update over de stand van zaken voor het verwijderen van de bloembakken op de Cruquiusdijk Vijfhuizen.

Eind augustus is er een inloopavond geweest met het voorstel voor verwijderen van de bloembakken en aanleggen van enkele drempels. Tot half september was er de mogelijkheid schriftelijk te reageren op het voorstel. Er zijn 12 reacties binnen gekomen. Een groot deel van de mensen die reageerden wilde méér drempels.

Vervolgens hebben we  gekeken of en hoe dit mogelijk is.

Daarbij liepen we aan tegen het feit dat het maken van méér drempels een overschrijding van het toegekende budget betekent. Vanuit de stadsregio is er een mogelijkheid subsidie aan te vragen voor het vergroten van fietsveiligheid. Op dit moment loopt de aanvraag voor subsidie bij de stadsregio. Vanwege drukte daar duurt dit enige tijd.

Daarnaast speelt dat de Cruquiusdijk in Cruquius is afgesloten vanwege de reconstructie aldaar. Vanwege de bereikbaarheid moeten deze twee werkzaamheden op elkaar afgestemd worden. Bedoeling is om de bloembakken in het eerste kwartaal van 2017 te verwijderen en te vervangen door enkele drempels.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.dorpvijfhuizen.nl/update-over-het-verwijderen-van-de-bloembakken-op-de-cruquiusdijk-vijfhuizen/

Geef een reactie