jun 14

29 juni open dag Monument MH17 inwoners van Vijfhuizen

Het Nationaal Monument MH17 dat wordt aangelegd in Park Vijfhuizen is bijna gereed. Op 17 juli a.s. wordt het Monument in gebruik genomen tijdens een besloten bijeenkomst, waarbij de ramp met vlucht MH17 van drie jaar geleden wordt herdacht. Vanaf 18 juli zijn het park en het Monument (weer) vrij te bezoeken.


Op het Monument zijn 298 bomen geplant, één boom voor ieder slachtoffer van de ramp. Om het Monument staat een cirkel met zonnebloemen. Centraal ligt een gedenkteken en een bescheiden amfitheater, dat men met gepast respect kan bezoeken.

De inwoners van Vijfhuizen hebben de afgelopen maanden minder gebruik van het park kunnen maken. Zij krijgen nu de gelegenheid om, voordat het Monument in gebruik wordt genomen, een kijkje te komen nemen en toelichting te krijgen van de initiatiefnemers, ontwerpers en aannemer. Ook wordt informatie gegeven over de Vrienden van Het Monument, die zich gaan inzetten voor het beheer en onderhoud van het monument.

Op donderdag 29 juni is het terrein open van 17.30 tot 19.30. Bezoekers moeten zich als inwoner van Vijfhuizen bekend maken. Honden zijn alleen aangelijnd toegestaan.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.dorpvijfhuizen.nl/29-juni-open-dag-monument-mh17-inwoners-van-vijfhuizen/

Geef een reactie